Published On: 24. marts 2017

30.11.2016

Tirsdag den 29. november gæstede 40 medlemmer fra IDA Nord CEMTEC.

Brint- og brændselsceller var på programmet, da medlemmer fra Energiteknisk Gruppe, IDA Nord tirsdag aften lagde vejen forbi Hobro.

Deltagerne startede ud med at sparke dæk på brintbilen Toyota Mirai. Herefter bød projektleder Hans-Jørgen Brodersen fra Hydrogen Valley velkommen, og fortsatte med et oplæg om det internationale projekt HyBalance, som Hydrogen Valley er en del af.

Mads Pagh Nielsen fra Aalborg Universitet tog over, og gav et oplæg om brændselsceller. Mads, der er leder af sektionen for termiske energisystemer på AAU, kunne berette om den enorme forskning og udvikling der har været inden for brændselsceller i det seneste årti på AAU.

Aftenen sluttede af med et oplæg af Kristina Fløche Juelsgaard, Udviklingschef, hos Ballard Europe samt en rundvisning hos Ballard Europe. Her fik deltagerne mulighed for at se, hvordan der bliver arbejdet med brændselsceller – og hvordan de f.eks. kan bruges som drivkraft i den brændselscelledrevet gaffeltruck, som er en del af EUDP projektet HyFlexDrive.

Energiteknisk Gruppe er en del af klyngen IDA Nord. Energiteknisk Gruppe har fokus på energiplanlægning, samt produktion, distribution og forbrug af energi. Gruppen blev stiftet i 1995 og henvender sig til alle, der arbejder med eller har interesse for energiområdet.