Published On: 20. marts 2017

10.08.2013

Serenergy, der startede på Cemtec i Hobro for 5 år siden, tager endnu et stort skridt fremad. Således har succesen været så markant for den nordjyske virksomhed, at den med 40 ansatte er vokset ud af lokalerne på Majsmarken i Hobro, og derfor er på udkig efter nye lokaler.

”En fantastisk historie”, lyder det begejstret fra Cemtecs direktør Lars Udby.
Når en virksomhed forlader et større lejemål, plejer det ikke at være en nyhed, der modtages med kyshånd fra udlejeren. Alligevel kunne direktør for Cemtec, Lars Udby, ikke lade være med at smile, da han for nylig modtog meddelelsen om, at én af Cemtecs største lejere forlader deres domicil i Hobro.

– Vores fornemmeste opgave er at skabe nordjyske arbejdspladser. Da Serenergy startede her i Hobro for 5 år siden, var de 4 mand. Vi har fra starten hjulpet med faciliteterne, som vi hele tiden har tilpasset deres behov og ændrede krav, så de kunne koncentrere sig om at udvikle deres produkter og vækste som virksomhed. Det er lykkedes. I dag er de 40 ansatte, lyder det fra Lars Udby, der fortsætter:

– Så selvom det rent praktisk selvfølgelig er lidt ærgerligt, at de forlader Cemtec, så er deres udvikling noget, vi alle sammen godt kan være lidt stolte af.

– Samtidig er jeg overbevist om, at deres lokaler, der er på 850 kvadratmeter og som rummer et moderne og specialindrettet laboratorium, snart bliver udlejet igen. Rigtig mange virksomheder indenfor brint- og brændselsteknologi har jo et rigtigt godt øje til, hvad der sker på Cemtec og i Fuel Cell Cluster North i Hobro, fortæller Lars Udby.

Hos Serenergy, der primært designer, producerer og sælger brændselscellestakke og brændselscellemoduler, er man naturligvis også glad for udviklingen.

– Det er gået rigtigt stærkt de seneste år, og vi har nået vores maksimale kapacitet i vores nuværende omgivelser. Men vi har været meget begejstrede for faciliteterne på Cemtec, som har været de helt rigtige omgivelser for os, fortæller Anders R. Korsgaard, direktør i Serenergy.

– Vi har endnu ikke vores nye omgivelser helt på plads, men det bliver givetvis i Aalborg. Selvom vi endnu ikke har det helt på plads, heller ikke tidspunktet for flytningen, har vi valgt at meddele Cemtec det allerede nu, så de ikke skulle høre det ad omveje.

– Samtidig vil vi naturligvis fortsat være en del af Fuel Cell Cluster North, der jo samler nordjyske kompetencer indenfor brint- og brændselsceller.